Portes Obertes

Tastet de les Portes Obertes 2019

Us animem a triar el Pau Casals com a escola per als vostres fills, perquè és un escola propera i senzilla; aquí us trobareu com a casa vostra.
A més, si finalment us decidiu pel PauCasals, us animem també a ser socis de l’AMPA. Es paga una quota molt assequible, és per família, i es donen facilitats en el pagament. Tots aquests diners serveixen per molt. AMPA no només és l’encarregada de les activitats extraescolars, que també, AMPA està darrera de la majoria d’actes, celebracions, accions solidàries i festes que es fan a l’escola…des de la castanyada, l’esmorzar de Nadal, els regals que tenen els nens, la cursa o la xocolatada solidària, la festa de comiat de 6è, etc, etc… Per tot això i molt més es demana la col·laboració de l’AMPA, però AMPA som tots, totes les mares i pares que som sòcies, per tant, sempre es pot participar i col·laborar d’alguna manera. Tenim diverses comissions: carnaval, millores del pati…
Una molt important, la Comissió del menjador, de la que AMPA en forma part, junt amb d’altres membres de la comunitat educativa i el Menú del Petit, l’empresa que gestiona la cuina i el menjador.
Una altra Comissió important és el Grup de mares Delegades i pares Delegats. El seu objectiu és aconseguir una major representativitat del col·lectiu de pares i mares dins del centre. Es tracta d’afavorir la comunicació entre els pares i mares i el/la tutor/a de la classe. Cada classe acostuma a tenir un grup de wassap. És la manera d’estar en contacte tots nosaltres, i serveix també per resoldre dubtes, donar informacions que prèviament la mare delegada ha rebut de la tutora, a la sortida de classe.
A l’hora, tots els delegats i delegades de l’escola estan en contacte, mitjançant un grup de wassap, el qual serveix de via de comunicació entre els pares i el centre. Una persona, membre de l’AMPA és la coordinadora de Delegades, està en contacte amb la direcció del centre, així les informacions poden arribar més ràpidament a les mares i pares.
A més, es fan reunions trimestrals, on participen totes les mares i pares delegats, junt amb la directora del centre. En aquestes reunions s’exposen els dubtes, preocupacions i altres idees o propostes que fan els pares i mares de cada classe als seus delegats. Allà s’expliquen, es comenten directament els diferents temes amb la directora, i així es poden buscar solucions, i la direcció a la vegada pot recollir les propostes.
És una manera d’estar en contacte permanent i directe entre les famílies i el centre. Entenem que es molt important tenir comunicació entre les mares i pares de l’escola i la direcció del centre, així com el claustre de professors.

També hi ha la Comissió de Millores del pati, que de tant en tant, organitza trobades per fer accions de millora al pati. Penseu que els nens estan moltes hores a l’escola i sí, és molt important l’educació que reben, les hores d’estudi…però també són importants els moments d’esbarjo, de jugar, de còrrer… Per això, des del curs passat, seguint una proposta de la Pilar, un grup de mares i pares va començar a moure tot aquest tema… Volíem dinamitzar el pati de l’escola, que els nostres fills, que hi estan moltes hores, tinguéssim diversitat de jocs, diferents racons… Vam pintar jocs (twister, l’escala…), s’ha creat el racó dels escacs, el de petanca. De les últimes coses que hem fet són unes cuinetes a partir de palets i una taula feta d’una bobina de cable, que vam acondicionar, pintar i col·locar a un racó del pati d’infantil. Però tot això necessita un manteniment, tot el que es va fent s’ha de cuidar, vigilar que estigui bé…Per això, sempre va bé la participació desinteressada de mares i pares que vulguin col·laborar cada any.

I bé doncs, us preguntareu:
Perquè portar-los aquí als nens? Ui, aquesta escola és una mica vella, no? Doncs…i perquè no? Plantegeu-vos-ho d’un altra manera… És una escola amb molta experiència i plena de saviesa. Però a més del tema purament acadèmic, hi ha d’altres factors que també son importants i s’han de tenir en compte.

Si sou dels que us preocupeu pel mediambient, aquesta és la vostra escola. Som Escola Verda, tenim un Comitè Mediambiental, tenim 3 horts, un per cada mòdul (infantil, inicial i mitjà i superior) i per venir a aquí no cal que agafeu el cotxe per portar els nens a l’escola. Si el Pau Casals és l’escola que teniu més a prop, veniu a peu, en bici, o en patinet.

Penseu també que portant als nens a una escola que està a prop de casa, ajudes a facilitar i fomentar les seves relacions socials. Quan el dissabte vagin a comprar amb vosaltres, potser es trobaran amb nens i nenes que van a la seva mateixa escola…o si van al parc del costat de casa jugaran amb els seus amics, i amb els nens i nenes que es trobin, que probablement seran de l’escola.

Per tot plegat, us animem a portar els nens al Pau Casals.